zaterdag 26 september 2015



Zoete sappige abricozen en zachte pompoen zijn een regelrechte winnaar met kinderen voor een geweldig middenoosterse familie maaltijd

Voor 4 personen:

2 eetlepels olijfolie,
1 ui, fijngesneden,
2 wortels (ongeveer 150 gram), kleingesneden,
500 gram lamsvlees,
2 grote knoflooktenen, uit de knijper,
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel geraspte gemberwortel,
1/4 theelepel safraandraadjes,
1 theelepel kaneelpoeder,
1 eetlepel heldere honing,
100 gram gedroogde abricozen, in drieen gesneden
1 bouillonblokje
1 kleine pompoen; geschild, ontzaad en in stukken van ca 1 cm gesneden
gestoomde couscous of rijst om erbij te serveren
optioneel: fijngehakte platte peterselie en geroosterde pijnboompitten.



1. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de wortel en ui toe. Laat ca 3-4 minuten zachtjes bakken tot de ui zacht is geworden

2. Voeg het in stukken gesneden lamvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin. Voeg de knoflook en alle overige kruiden toe en laat even meebakken tot alle geuren en aroma's vrijkomen.

3. Voeg de honing en abricozen toe, verkruimel het bouillonblokje en voeg het toe samen met ca 500 ml heet water of tot alles net onderstaat. Meng goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat ca 1 uur stoven

4. Haal de deksel van de pan en laat nog ca 30 minuten stoven, voeg de pompoen toe. Laat nog ca 20-30 minuten stoven of tot de pompoen zacht is en het vlees gaar. Serveer met couscous en bestrooi optioneel met platte peterselie en geroosterde pijnboom pitjes 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten