maandag 4 mei 2015





24 grote garnalen
300 gram quinoa
2x 1/2 tenen knoflook 
1/2 ui
1 theelepel pimenton ( gerookte paprikapoeder)
1 theelepel gedroogde oregano
1 mespunt gedroogde tijm
1 theelepel gemalen venkelzaadjes
100 ml olijfolie  & 2 eetlepels extra
1 mespunt piment d'Espilette 
1 grote bos verse basilicum 
2 takjes verse platte peterselie
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
1 eetlepel pijnboompitten 
80 gram rucola
Zout en peper uit de molen


Bereid de pesto: rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag. Snij en was de basilicum en peterselie en meng in een kom met een mixer samen met de afgekoelde pijnboompitten, parmezaanse kaas en de helft van de knoflook. Meng en voeg scheutje voor scheutje de olijfolie toe en zet weg tot gebruik.

Pel de ui en hak fijn. Maak de garnalen schoon en doe ze in een kom met de ander helft van de knoflook, de ui, oregano, tijm, pimenton, de vermalen venkelzaadjes, en 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak en laat 30 minuten marineren.

Kook/wel de quinoa volgens gebruiksaanwijzing van de verpakking maar gebruik ipv water kippenbouillon. Als de quinoa klaar is voeg dan de helft van de pesto toe en meng goed door.

Bak de garnalen met de marinade tot de garnalen gaar/roze zijn in plm 8 minuten. En voeg dan de piment d'Espilette toe. 

Serveer met de quinoa, de andere helft van de pesto en de rucola.

Wijntip: Muskadet

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten