donderdag 12 maart 2015




Favoriet op de redactie van Delicious, de burger, maar dan nét even anders. Deze keer op z’n oosters en gezond. Kipfilet is super mager en is in dit recept aangevuld met gezond vet uit pinda(olie). Alfalfa levert een hele waaier aan vitamines en paksoi zorgt voor de crunch.


500 gram kipfilet
2 sjalotjes, in stukken
1 teen knoflook, in grove stukken
2 eetlepels sojasaus
2-3 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels arachideolie
4 grote bruine sesambollen
4 eetlepels pindakaas
zoete chilisaus
4-5 paksoi stelen, witte delen verwijderd, groene bladen in stukken
1/2 bakje alfalfa à 40 g
1 rode sjalot of 1 partje rode ui, fijngehakt


1. Pureer in de keukenmachine de kipfilet met de sjalotjes, knoflook, sojasaus, kerriepoeder, 1 tl zout en peper tot gehakt. Houd 1 el peterselie achter voor de garnering. Meng de rest van de peterselie met een vork door het kipvleesmengsel. Verdeel het vlees in vier gelijke delen en vorm hier 4 platte burgers van. Laat de burgers in de koelkast ± 30 min. opstijven

2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in ± 10 min. goudbruin en gaar, keer ze af en toe. Laat ze ± 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de  sesambollen open, bestrijk beide helften met pindakaas en vervolgens met chilisaus. Verdeel de paksoi erover. Leg de kipburgers erop en garneer met de alfalfa, ui en peterselie. Serveer met chilisaus.

Bron: Delicious 

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten