maandag 23 februari 2015



Voor 4 personen:

200 gram  gedroogde flageolets of 400 gram gekookte flageolets (uit blik)
4 stengels bleekselderij
750 gram  aardappels
zout
125 ml melk
50 gram  boter
5 eetlepels fijngehakte verse kruiden (peterselie, rozemarijn, oregano, tijm enz.)



Week de flageolets een nacht in water. Giet het water af en kook de boontjes in water zonder zout in ruim een uur gaar. Of gebruik flageolets uit blik; spoel ze af en laat ze uitlekken. Maak de bleekselderij stengels schoon. Verwijder de draden en snijd ze in zeer dunne reepjes. Kook de aardappels in gezouten water gaar. Giet ze af en stoom ze droog in een pan die op een kookplaatje op een laag vuur wordt gezet. Druk de aardappels door een pureeknijper of gebruik een ander apparaat. Roer de opgewarmde melk en de boter beetje bij beetje door de puree. Schep de warme flageolets en de rauwe reepjes bleekselderij door de puree. Laat de puree goed doorwarmen en schep ten slotte de kruiden door de stamppot.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten