woensdag 14 januari 2015


Voor 4 personen:

voor de rijst:
2 kopjes basmati rijst
1 snufje saffraan

Voor de rajmah:
2-3 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngeperst
1 stukje gemberwortel, geschild en geraspt
1-2 kleine pepertjes, fijngesneden (of naar smaak)
1 blik tomatenblokjes of passata
1 eetlepel gemalen koriander
1 eetlepel gemalen komijn
1 1/2 theelepels garam masala + 1/2 teaspoon to garnish
1/2 theelepel amchur (gedroogde mango poeder) (optioneel)
2 blikken kidney bonen, uitgelekt en afgespoeld
100 ml plantaardige bouillon
heet water, of meer als nodig
zout en zwartepeper, naar smaak
verse koriander, fijngehakt
in julienne gesneden gember, om te garneren (optioneel)


1. Kook de rijst volgens de instructies van de verpakking met een snufje saffraan.

2.  Verhit de olie in een zware pan, voeg de ui toe en bak tot de ui zacht en goudbruin is geworden in ca 7-8 minuten.  Voeg de knoflook, gember en pepertjes toe en laat deze ca 1 minuut even mee bakken.

3. Voeg de tomatenblokjes, gemalen koriander, komijn, masala en amchur toe samen met wat zout. Zet het vuur lager en laat ca 7-10 minuten zachtjes mee bakken.

4. Voeg de kidney bonen en de bouillon toe, verhit tot de bonen door en door warm zijn. Voeg evt wat water toe als de curry te droog wordt.

5. Meng de 1/2 theelepel masala en koriander erdoor, samen met evt nog wat zout en peper. Serveer gegarneerd met de julienne gember en de gekookte rijst.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten