maandag 19 januari 2015


X

Voor 4-6 personen:


1 gerookte kipfilet
1 eetlepel extra-virgin olijfolie
1 ui, fijngesneden
4 wortels, geschild en klein gesneden
2 stengels selderij
2 theelepels gedroogde basilicum
2 theelepels gedroogde oregano
1 snufje chili flakes
1 blaadje laurierblaadje
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 kopjes gedroogde linzen
1 blikje tomatenblokjes
1 1/2 liter kippenbouillon
sap van 1/4 limoen (of naar smaak)

 1.  Verhit een grote pan op medium hoogvuur, voeg de olijfolie, ui, selderij en wortels toe. Roer regel matig om en laat in ca 5 minuten de ui zacht worden. Voeg de basilicum, oregano en chili flakes toe. Laat nog even mee bakken. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de linzen, tomatenblokjes en kippenbouillon toe, meng goed door. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat zachtjes stoven tot de linzen gaar zijn in plm 1 uur.

4. Als de soep klaar is om te serveren, breng dan op smaak met zout en peper en evt wat
limoensap en garneer met wat reepjes gerookte kip en serveer met brood.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten