woensdag 21 januari 2015



Recept voor 4 personen

Dit recept is zo makkelijk en veelzijdig ; je kan bijna alle groenten toevoegen: courgette, bloemkool, mais, paprika. Lekker met met wat kimchi.


2 eetlepels sesame olie
2 kipfilets; in stukken gesneden
1 ui, fijngesneden
2 wortels, geschild en klein gesneden.
2 kleine aardappels, geschild en klein gesneden.
1 zoete aardappel, geschild en klein gesneden
water
1 zakje (100 grams) Koreaanse curry powder
klein gesneden bieslook, om te garneren.
witte rijst, om erbij te serveren.
Kimchi, om erbij te serveren


1.  Verwarm de sesamolie op medium hoogvuur in een grote pan. Voeg het vlees toe en bak het vlees aan alle kanten aan,  voeg de ui toe en laat enkele minuten meebakken.

2.  Voeg de wortel, aardappel, zoete aardappel, water en currypoeder toe en meng goed. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan een laat in ca 10 minuten gaar worden.

3. Serveer de curry met rijst, bestrooid met bieslook en wat kimchi

* Koreaanse curry powder koop je in een chines toko.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten