zaterdag 24 januari 2015




Voor 4 personen:

Deze versie van de klassieker " Choucroute Garnie" is perfect voor de slowcooker, kielbasa worst , zuurkool, varkensvlees, en kruiden langzaam gestoofd tot het vlees zacht is geworden. Serveer dit gerecht met een peperige mosterd.



1 ui, gepeld en klein gesneden,
zout en peper,
400 gram choucroute, uitgelekt,
2 theelepels karrewijzaad 
10 peperkorrels
5 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
1 kilo aardappels, geschild en in 3 stukken gesneden,
2 gebakken karbonade
2 gebakken speklapjes
2 knackworstenvv
2 gebakken kielbasa worsten
100 ml kippenbouillon
100 ml droge witte wijn,
Dijon of een andere grove mosterd


1. Verdeel de gesneden ui over de bodem van de slowcooker, bestrooi met zout en peper. Verdeel daar op de uitgelekte zuurkool, peperkorrels, jeneverbessen, laurierblaadjes ( peperkorrels, jeneverbessen en laurierblaadjes verpakt in een stukje kaasdoek), en aardappels bestrooi met wat zout en peper.

2. Verdeel het vlees en de kielbasa erover en giet de wijn en kippenbouillon erbij, zet de slowcooker op low en laat ca 6-8 uur stoven.

3. Verdeel de zuurkool, aardappel en vlees over borden en serveer met mosterd en Riesling wijn 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten