woensdag 5 november 2014


3 eetlepels oestersaus
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels witte rijstazijn
4 eetlepels plantaardige olie
400 gram spruitjes, gehalveerd
400 gram biefstuk, in reepjes gesneden 
zout
4 bosuitjes; wit fijngehakt, groen klein gesneden
3 tenen knoflook, klein gesneden
2 eetlepels gember, geschild en fijngesneden
2 worteltjes, geschild en in stukjes gesneden
1 chilipeper, ontzaad en in ringetjes gesneden
rijst om erbij te serveren



1. Meng oestersaus, sojasaus, azijn, en 100 ml water in een kleine kom en hou apart.

2. Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een wok op medium hoogvuur. Voeg de spruitjes toe en roerbak tot ze goudbruin zijn in ca 4 minuten. Dek af en laat nog ca 3 minuten bakken. Haal ze uit de pan en hou apart.

3. Bestrooi het vlees met zout. Verhit 1 eetlepel olie in de zelfde wok tot het begint te roken. Voeg het vlees toe en roerbak ca 3 minuten. Haal uit de pan en hou apart.

4. Verhit de resterende eetlepel olie in dezelfde wok. Voeg het wit van de bosuitjes, knoflook, en gember toe. Roerbak ca 1 minuut tot alles begint te geuren. Voeg de worteltjes en chilipeper toe en roerbak ca 2 minuten tot de worteltjes iets zachter zijn geworden.

5. Voeg de spruitjes en het vlees weer toe samen met de saus. Breng aan de kook en roer regelmatig en serveer met witte rijst en bestrooid met het groen van de bosuitjes.

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten