donderdag 13 november 2014





4 parelhoenbouten
zout,
peper,
50 gram  rookspek of katenspek in blokjes,
20 gram  boter of margarine,
1 pakje zuurkool of 500 g zuurkool uit het vat,
2 eetlepels honing,
1 1/2 dl vruchtensap of zoete witte wijn,
2 eetlepels rozijnen,
2 eetlepels ananasstukjes
2 eetlepels mandarijntjes.


1. Bestrooi de parelhoenbouten met zout en peper. Bak het spek uit in de pan, voeg de boter toe en bak hierin de bouten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd de bouten warm in de folie. Schep de zuurkool in de pan. Roer de honing los met het sap en giet dit in de pan. Voeg de vruchten en de bouten toe. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 35 minuten.

2. tip Vul een diepe ovenschaal (of Römertopf) met een laagje aardappelpuree. Verdeel daarover de zuurkool volgens bovenstaand recept met de parelhoenbouten. Plaats de schaal middenin een voorverwarmde oven op 200°C (heteluchtoven 175°C), gedurende 30 minuten. Reken voor de Römertopf een langere tijd en raadpleeg daarvoor de gebruiksaanwijzing.

3. Serveertip Heerlijk met gegratineerde aardappelrozetten en een geurige witte Duitse of Elzasser wijn.

Bron: Poelier.nl
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten