woensdag 5 november 2014




Voor 4 personen:

500 gram kipfilet, in stukjes
45 mililiters lichte sojasaus
30 mililiters chinese rijstwijn of droge sherry
250 gram prei
3 bosuitjes, fijngehakt
3 plakken gemberwortel, fijngehakt
2 eetlepels olie
1 eetlepel suiker
2 theelepel zout
150 mililiters kippenbouillon
1 eetlepel maizena opgelost in 25 ml water
5 mililiters sesamolie

1. Besprenkel de stukjes kip met de sojasaus en de rijstwijn en laat ze een half uur marineren.

2. Snijd de preien in diamantvormige stukken door elke prei een halve slag om te rollen na het afsnijden van een schuin stuk.

3. Verhit de olie in de wok. Doe de kipstukjes in de wok en roerbak de kipstukjes 1 minuut. Haal de stukken weer uit de pan. Doe de uitjes en de gember in de wok en roerbak ze 1 minuut. Doe de prei erbij met de stukjes kip, de suiker, het zout en de bouillon en  laat alles op een hoog vuur onder voortdurend roeren 6 tot 8 minuten doorkoken. Giet de maizena-oplossing erbij en blijf roeren  tot het vocht gebonden is. Sprenkel de sesamolie er overheen en dien dit gerecht warm op met witte rijst.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten