donderdag 6 november 2014


Voor 4 personen:

1 halve of hele kip, in delen
1 eetlepel geraspte gember
1 eetlepel bosui reepjes, alleen het witte deel

Marineer saus:
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel shaoxing rijstwijn
1/2 theelepel zout

Dipsaus:
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel lichte sojasaus
4 eetlepels water
1 teen knoflook
1 eetlepel bosui, alleen het groene deel
1 eetlepel sesamolie
1 stukje gemberwortel, geraspt


1. Maak de kip schoon, en besmeer de kip aan alle kanten in met de marineersaus. Leg de kip delen op een schaal. Verdeel de gember en bosui erover en laat ca 30 minuten marineren.

2. Zet de schaal in een grote stomer en stoom op hoogvuur ca 30-40 minuten. Decoreer met de bosui.

3. Dipsaus: Verhit 1 eetlepel  sesamolie en bak de gember en bosui in tot deze begint te geuren. Voeg de oestersaus, lichte sojasaus en water toe. Meng goed, breng op nieuw aan de kook. Doe de saus over in een schaaltje en serveer bij de kip. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten