vrijdag 17 oktober 2014



Voor 4 personen:
  
Bijna elk wortel groenten zoals, wortel, pastinaak of aardappel kunnen gebruikt worden in deze, unami rijke soep van prijswinnaar Japanse kookboek auteur Hiroko Shimbo. 

1 liter ichiban dashi
1 grote courgette, grof gesneden
1 flinke gele pompoen, grof gesneden
1 kleine witte ui, grof gesneden
1 klein handje diepvries doperwten
2 tablespoons olijfolie
zout naar smaak
Bieslook; fijngesneden, voor decoratie(optioneel)


Breng de dashi aan de kook in a 4-qt. pan. Zet het vuur laag; voeg de courgette, pompoen en ui toe. Doe de deksel op de pan en laat in ca 20 minuten gaar worden. Voeg de doperwten toe en laat nog ca 4 minuten stoven. Voeg de olijfolie en wat zout naar smaak toe. Laat de soep iets afkoelen en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Serveer de soep warm en evt gegarneerd met bieslook. 

Bron: Andre Baranowski

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten