maandag 6 oktober 2014


Voor 4 personen:


4 kleine venkel; in plakken gesneden
6 vijgen; gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
Zeezout
Zwarte peper; versgemalen
60 ml witte wijn azijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2x 6 lamsrack

Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de plakken venkel en de vijgen over de bakplaat. Meng de olie, azijn, suiker, peper en zout en giet het over de venkel en de vijgen en bak 10 minuten.
Besprenkel de lamracks met zout en peper en braad aan. Leg het op de venkel en laat verder garen in de oven; ongeveer 20 minuten voor medium rare, of zolang als naar smaak wenselijk is. Om te serveren snijd de racks tot koteletten en serveer met de geroosterde venkel en vijg, en overgiet met de sappen van de bakplaat.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten