donderdag 25 september 2014


Voor 2 personen:
 
250 gram  nieuwe aardappeltjes, gehalveerd
2 zalmfilets, met vel van ca 150 gram
3 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, fijngehakt
1 klein bosje platte peterselie, grofgehakt
1 klein bosje basilicum, grof gehakt
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld
4 ansjovisfilets, grof gesneden
1 teen knoflook, grofgehakt
sap van 1 limoen
sugar snaps om erbij te serveren


1.  Doe de aardappeltjes in een pan met gezouten kokend water, en kook de aardappeltjes ca 15 minuten of tot ze gaar zijn.

2. Verhit een pan met anti-aanbaklaag op hoogvuur, en bak de zalm met het vel naar beneden ca 5-10 minuten tot het vel krokant is geworden.Draai de filets om en bak nog ca 3-4 minuten.

3. Doe de olie, sjalot, peterselie, basilicum, kappertjes, ansjovis, knoflook en limoensap in een blender of staafmixer en pureer tot een smeuig mengsel.Breng op smaak met zout en peper. Meng 2 eetlepels van de saus door de aardappeltjes en serveer met de zalm en sugar snaps.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten