maandag 29 september 2014


Voor ca.4 personen:
 
300 gram mals rundvlees, in langwerpige reepjes gesneden
2 eetlepels roerbak olie
1 teen knoflook, fijngehakt
6 - 8 groene arsperges, in lange repen gesneden
1 kleine rode paprika, ontzaad en in lange repen gesneden
Marinade:
1 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 theelepel maizena
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel Thaise vissaus
2 eetlepels water
1 eetlepel lichte sojasaus
 
Saus:
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel donkere sojasaus, voor de kleur
1 theelepel suiker
2 theelepels Shaoxing rijstwijn
1 theelepel zout
2 eetlepels maizena
225 ml water

 
1. Marineer het vlees met alle ingrediënten voor de marinade en marineer ca. 15 minuten.

2. Meng alle ingrediënten voor de saus en hou apart

3. Verhit 1 eetlepel olie in een wok, voeg het rundvlees toe en roerbak enkele minuten, of tot het licht bruin is geworden. Haal uit de pan en zet apart.

4. Maak de pan schoon en voeg de resterende eetlepel olie toe. Voeg de knoflook toe en roerbak tot deze gaat geuren, voeg dan de asperges toe en roerbak even. Voeg dan het vlees weer toe.

5. Voeg de saus toe en meng goed door. meng de paprika erdoor en roerbak tot alles weer warm is geworden en serveer met witte rijst.

Bron: Rasamalaysa

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten