dinsdag 9 september 2014


 

500 gram  kip of kalkoengehakt
1 eetlepel plantaardige olie
1 ui , grofgehakt
1 stukje gember tergrote van een duim, geschild en grof gehakt
1 teen  knoflook
1 klein bosje verse koriander, fijngehakt (steeltjes en blaadjes apart)
450 gram  ananas, in stukjes gesneden (uit blik en sap bewaard)
4 eetlepels korma curry pasta
6 eetlepels gemalen amandelen
400 ml magere kokosmelk
Basmati rijst en naanbrood om erbij te serveren

 
1. Breng het gehakt op smaak met zout en peper, vorm er kleine gehaktballetjes van, ter grote van een flinke kers. Verhit de olie in een wijde pan, voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in ca 8 minuten goudbruin. Meng ondertussen de ui, gember, knoflook, koriandersteeltjes en 2 eetlepels ananassap in een keukenmachine tot een smeuige pasta

2. Voeg het uimengsel toe aan de pan met gehaktballetjes, en laat even zachtjes meebakken, tot de ui zacht is geworden. Voeg de currypasta toe en laat nog 1 minuut meebakken, meng goed door tot alles gehaktballetjes bedekt zijn.Voeg de amandelen, kokosmelk, ananas en nog 2 eetlepels ananassap toe, meng goed en laat nog ca 10 minuten stoven. Serveer met basmatirijst en naanbrood bestrooid met de koranderblaadjes 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten