vrijdag 1 augustus 2014




Tandoori is de naam van de Indiase kleioven waar het gerecht traditioneel in wordt klaargemaakt

Burger:
300 grams kipgehakt


Tandoorisaus:
3 eetlepels turkse yoghurt
1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 teen knoflook
1/2 cm gember
1 eetlepel tandoorikruiden, droge versie
20 gram  rode ui
1 theelepel zout, of naar smaak
1 snufje zwarte peper, of naar smaak

Topping:
4 takjes koriander
2 stengels bosui
50 gram  tauge
2 eetlepels tandoorisaus


1. Maak de tandoorisaus door knoflook, tandoorikruiden, rode ui, knoflook, gember en rode peper te vijzelen. Schep het mengsel door de yoghurt.

2. Meng met de helft van de tandoorisaus, zout en peper door gehakt.

3. Snipper de koriander. Snijd de bosui in ringetjes. Leg de taugé rauw in een ovenschaal en giet er 1 liter kokend water overheen. Laat 5 minuten staan, meng koriander met de rest van de tandoorisaus.

4. Maak twee platte hamburgers van het gehakt

5. Verhit de grill pan of contactgrill en grill de burgers 4 minuten aan elke kant, tot ze van binnen ook gaar zijn. Besmeer de broodjes met de saus, leg daar de hamburgers op en verdeel wat topping over de burgers.


Bron: De Burgermeester kookboek

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten