zaterdag 9 augustus 2014



Gebakken Vis Met Lente Groenten

1 grote hele vis naar keuze (zeebaars, dorade) of 2 middelgrote
2 hele citroenen + 1/2 citroen
250 gram erwten
3 courgettes, in ronde plakjes gesneden
1 broccoli, in roosjes verdeeld
30 cl droge witte wijn
40 gram boter
3 + 3 eetlepels olijfolie
Een mooi bosje basilicum, grof gehakt
zout
peper

1. Verwarm de oven voor op 210C Rasp de schil van 2 citroenen en knijp ze uit. Leg de vis in een ovenschaal, besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en het sap en                                                                                                                    de schil van 2 citroenen. Breng op smaak met zout en peper. Laat marineren.                                                                                                                         Ondertussen, snijd je de courgette en de broccoli en kook samen met de erwten                                                                                                                    1 minuut in kokend gezouten water en giet af. Voeg de groenten in de schaal met de vis.

2. Hak de basilicum en voeg 3 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap toe.                                                                                                                      Giet over de groenten en giet de witte wijn erbij. Breng op smaak met zout en peper.                                                                                                           Bak 15-20 minuten. Voeg de boter toe, roer en serveer.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten