dinsdag 5 augustus 2014






500 grams nieuwe aardappeltjes, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
4 kippenpoten
8 sjalotjes
100 gram bacon
1 limoen, in partjes gesneden
5 takjes oregano
100 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon


1. Verwarm de oven voor op 200C. Doe de aardappeltjes in een roosterschaal, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en peper en meng goed. Rooster de aardappeltjes ca 10 minuten.

2. Bestrooi de kip met zout en peper en voeg ze toe aan de schaal met de aardappeltjes, samen met de sjalotjes, bacon, limoenpartjes en oregano. Besprenkel met de resterende olijfolie, zet de schaal terug in de oven en laat nog ca 25-30 minuten roosteren. Giet de wijn en bouillon erbij en rooster tot de kip goudbruin en gaar is geworden

0 reacties:

Een reactie posten