woensdag 6 augustus 2014



Voor de kipfilet:
1 theelepel raapzaadolie
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel tijm
1 theelepel pimenton
1/4 theelepel cayenne peper
1 teen knoflook, fijngehakt
4 kipfilets, van ca 150 gram elk

Voor de zwarte bonensalade:
200 gram  zwarte-oog bonen uit blik, uitgelekt
2 tomaten, ontzaad en klein gesneden
85 gram  mais uit blik, uitgelekt
2 bosuitjes, fijngesneden
25 gram  semi-gedroogde tomaten op olie, grof gehakt
rasp en sap van 1 limoen
1 handje  verse koriander, fijngehakt

Voor de guacamole:
1 avocado, geschild en ontpit
1/4 rode peper, ontzaad en fijngehakt
1/2 eetlepel olijfolie
sap van 1 limoen
1 klein handje koriander, fijngehakt


1. Meng de ingredienten voor de kipfilet samen in een plasticzak. Doe de kip in de platic zak, meng goed door. Sla de kipfilet wat plat met een rolstok, hou apart en laat ca 15 minuten marineren.

2. Meng alle ingredienten voor de bonen salade goed door, en hou apart.

3. Voor de guacamole: schep het vlees it de avocado en doe het in een kleine kom, druk het vlees plat met een lepel tegen de zijkant. Voeg de overige ingredienten toe en meng goed.

4. Verhit de grill, en grill de kip ca 5 minuten of tot de kip goudbruin en gaar is. Haal van de grill en hou apart.

5. Verdeel de bonensalade over de klaarstaande borden en leg op elk boord een kipfilet met wat guacamole.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten