vrijdag 29 augustus 2014






La petite historie de la sauce worcestershire - Het verhaal van worcestershiresaus.


Een diplomaat met heimwee
Een specerij die steeds beter wordt.
het verhaal van Worcestershire saus ..
Gevaar: een diplomaat heimwee. reactie: een specerij die beter wordt met de tijd

toen Lord Sandys, een Britse diplomaat die op een missie was, werd teruggeroepen in 1843,
Bij thuiskomst vroeg hij Il sipplia zijn kok het recept te leveren voor een saus van zijn eigen,
terug op zijn land Worcester, hij vroeg hem wat het voor te bereiden zorgvuldig volgens de instructies van het Indiaanse opperhoofd. En in grote hoeveelheden, want hij vond het geweldig! Het resultaat was verschrikkelijk, vergeten op de bodem vat in een kelder.
Drie jaar later, hebben we herontdekt het en proefde de inhoud ervan. De saus was verachtelijk metamorfose in heerlijke smaakmaker.


16 kippenvleugels
2 eetlepels worcestershire saus
6 eetlepels sojasaus
1 eetlepel (volle) honing
8 muntblaadjes
eventueel sesamzaadjes ter garnering
1 eetlepel zonnebloemolie
Peper, versgemalen


1.  Meng in een kom de worcestershire saus met de soja, honing en olie en peper naar smaak. Doe de kippenvleugels in er in en laat 30 minuten marineren.

2. Verwarm de oven voor op 180C . Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop de gemarineerde kippenvleugels, en bak deze gedurende 20-30 minuten. Draai ze ondertussen telkens om zodat ze goed stroperig blijven. Bestrooi de vleugels met  de gehakte munt, en eventueel besprenkelen met sesamzaad.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten