vrijdag 11 juli 2014



1 theelepel plantaardige olie 
1 ui, gehalveerd en klein gesneden 
1 theelepel geelwortel 
1 theelepel zwart mosterdzaad 
1/2 theelepel komijnzaadjes 
1/4 theelepel fenegriekzaad 
 1/4 theelepel chiliflakes 
 1/2 duim grote verse gemberwortel, geraspt 
1 teen knoflook, fijngeraspt 
400 gram  tomatenblokjes uit blik 
 210 gram  kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt 
1/2 blokje visbouillon, verkruimeld 
- 2 eetlepels tamarinde pasta 
 350 gram verse makreel, in dikke moten gesneden 

om erbij te serveren: 
250 gram  rijst 
25 gram  amandelschaafsel 
klein handje verse koriander, grof gehakt 


Verhit de olie in een wijde, met anti-aanbaklaag pan. Voeg de ui toe, doe de deksel op de pan en laat ca 5 minuten zachtjes goudbruin worden.Voeg de hele kruiden, de gember en knoflook toe en laat ca 30 seconden meebakken om de smaken te laten ontwikkelen, giet dan de tomaten en een blikje water, de kikkererwten en het bouillonblokje toe. Laat ca 20 minuten zachtjes stoven.  Voeg de makreel toe, leg een deksel op de pan en stoof de vis in ca 10 minuten net gaar. Serveer bestrooid met amandelschaafsel en koriander.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten