woensdag 2 juli 2014




1 rode paprika
1 gele paprika
6 tenen knoflook
1 klein handje verse korianderblaadjes, grof gehakt
1 klein handje platte peterselie, grof gehakt
1 klein handje verse muntblaadjes, grof gehakt
150 ml olijfolie
3 eetlepels gemalen komijn + 1 snufje extra
2 eetlepels gemalen koriander
1 eetlepel paprikapoeder
1 snufje chilipoeder
sap van 2 limoenen
4 yellowfin tonijnsteaks, van ca 150 gram
3 rijpe tomaten



1. Rooster de paprika's boven een gasvlam tot ze zwart geblakerd zijn. Doe ze daarna direct over in een plastiz zak en sluit deze af. Laat zo ca 10 min afkoelen.

2. Pureer de knoflook, kruiden (bewaar 1 eetlepel peterselie), een eetlepel olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een smeuigmengsel. Doe het mengsel in een kom met het grooste deel van het limoensap, meng goed. Voeg de tonijnsteaks toe en laat ca 15 minuten marineren.

3. Haal de paprika's uit de zak, verwijder het zwarte vel, ontzaad en hak grof. Verhit een pan met water tot het kookt, dompel de tomaten 30 seconden in het kokende water. Haal ze uit het water en dompel ze direct in koudwater.Ontvel de tomaten en snij ze in grove stukken. Doe de paprika's en tomaten in een kom, meng het bewaarde snufje komijn en het resterende limoensap,r esterende olijfolie, 1 eetlepel peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

4.  Verhit een grilpan en grill de tnijnsteaks 2-3 minuten aan elke kant (afhankelijk van de de dikte), goudbruin en roze aan de binnenkant. Serveer met de salade.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten