woensdag 9 juli 2014




4 eetlepels thaise groene currypasta
3 eetlepels fijne pindakaas
1 klein bosje koriander, blaadjes geplukt en steeltjes fijngehakt
1 stukje gember, ter grote van een duim in lucifer grote reepjes gesneden
4 limoenblaadjes, fijn gescheurd
2 x 400 ml kokosmelk (liefst light)
1 liter kippenbouillon
3 eetlepels lichte sojasaus
sap van 2 limoenen
2 eetlepels vissaus
4 stronkjes kleine paksoy, gehalveerd
300 gram  tijgergarnalen, gepeld en rauw
300 gram  gekookte rijstnoedels
1 rode peper, ontzaad en fijngesneden (of naar smaak)
4 eetlepels grofgehakte dry-roasted pinda's


1. Doe de currypasta en pindakaas in een pan op laag vuur, meng goed samen en laat ca 1 minuut zachtjes bakken. Voeg de koriandersteeltjes, gember, limoenblaadjes, kokosmelk en bouillon. Breng aan de kook, en laat ca 5 minuten zachtjes doorkoken.

2. Voeg de sojasaus, limoensap en vissaus toe. Proef en breng evt verder op smaak.Voeg de paksoy en garnalen toe, en laat ca 1 minuut zachtjes koken tot de garnalen roze zijn geworden. Voeg de rijstnoedels toe en laat nog 30 seconden verwarmen.

3. Verdeel de paksoy, rijstnoedels en garnalen over vier kommen. Giet de warme bouillon erover en bestrooi met de korianderblaadjes, fijngehakte peper en pinda's

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten