dinsdag 8 juli 2014





1/2 eetlepel olijfolie
2 varkens saucijzen, vel verwijderd en vlees in stukken
1 teen knoflook, geplet
150 gram  kastanje champignons, in plakjes
1 takje verse tijm
1/2 eetlepel tomatenpuree
10 cherry tomaatjes
2 eetlepels crème fraîche
1/4 theelepel Dijon mosterd
25 gram  geraspte cheddarkaas
3 lasagne vellen


1. Verhit de olie in een koekenpan en voeg het saucijzenvlees toe. Bak het vlees met een houten spatel of vork gaar en rul (het moet eruit zien als gehakt). Voeg de knoflook, champignons en tijm toe en laat ca. 4-5 minuten mee bakken tot de champignons goudbruin zijn.

2.  Kook de lasagne vellen volgens instructie van de verpakking, laat uitlekken.voeg de tomatenpuree, cherry tomaatjes en 2 eetlepels water toe, doe een deksel op de pan en laat ca. 6 minuten stoven.Haal de deksel van de pan en plet de cherry tomaatjes iets met de achterkant van een lepel. Breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

3. Voeg de crème fraîche, mosterd en wat van de cheddar toe aan de pan en laat de kaas smelten.

4. Verhit de grill tot hoog. Leg 1 velletjes lasagne op de bodem van een pannetje. Schep daar wat vleesmengsel op en weer een vel lasagne. Herhaal tot alles is gebruikt. Giet het resterende vocht erbij, besprenkel met de resterende kaas en grill tot de bovenste laag goudbruin is. 



Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten