maandag 14 juli 2014


Paddestoelen pasta met haloumi en walnoten
Voor 4 personen

400 gram spagetti
60 ml extra virgin olijfolie,
250 gram halloumi; in blokjes gesneden
50 gram walnoten; grof gehakt
2 knoflook tenen; in plakjes gesneden
zee zout
zwarte peper; versgemalen
250 ml kookroom


Verwarm de oven voor op 50 graden C.
Kook de pasta al dente in gezouten en kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta uitlekken, en bewaar 80 ml van het kookvocht. Verhit een eetlepel olie in een anti  aanbaklaag pan op hoog vuur. Voeg de Haloumi en walnoten toe, en bak  ongeveer 3 minuten tot de kaas goudbruin is en de noten knapperig. Zet apart en houd warm in de oven.
Voeg de overgebleven olie in de pan samen met de knoflook en de paddenstoelen en breng op smaak
met zout en peper.Voeg de kookroom en het overgbleven kookvocht toe en kook ongeveer 3 minuten.
Voeg de pasta toe en meng. Serveer met de haloumi en gehakte walnoten.

Bron: bewerking op recept van Donna Hay

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten