vrijdag 25 juli 2014



1 boerenkip, van ca 1,3 kg
2 tenen knoflook
1 theelepel raapzaadolie
1 klein bosje tijm
1 limoen, gehalveerd
1 limoen, in partjes gesneden
1 stronkje broccoli, ca 200 gram in roosjes gesneden
1 zoete aardappel; ca 200 gram, geschild en klein gesneden
1 eetlepel magere Cream cheese

1. Verwarm de oven voor tot 180C, en doe de kip in een grote ovenschaal. Halveer 1 teen knoflook en wrijf dit over de kip. Besprenkel met olijfolie, en wrijf het met de handen in, vul dan de holte met de tijm, 1 gehalveerde limoen en het teentje knoflook waar u zojuist de kip mee ingewreven hebt.

2. Strooi de partjes limoen rond de kip, samen het het resterende teentje (gehalveerd) knoflook

3. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ca.40 minuten, verwijder dan de folie en bedruip de kip met het kookvocht wat zich al heeft gevormd, verdeel de broccoli roosjes rond de kip en zet de schaal weer terug in de oven en laat nog ca 20-30 minuten roosteren. Controleer of de kip gaar is-als het vocht helder is dan is de kip gaar. Dek af met aluminiumfolie en maak de aardappelpuree.

4. Doe de zoete aardappels in een pan met kokendwater, en laat ca. 7-10 minuten koken. Laat uitlekken, en pureer met een puree knijper of stamper, roer de creamcheese erdoor.

5. Haal de broccoli uit de ovenschaal en verdeel over twee borden. Haal de kip van de schaal en verdeel of snij het vlees in plakken. Bewaar de jus die achterblijft in de ovenschaal. Serveer met de aardappelpuree en wat van de jus

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten