vrijdag 4 juli 2014





Voor de salade:
500 gram  ongekookte pasta, zoals penne
1 kleine gesneden rode ui
30 cherry tomaatjes, gehalveerd
1 in stukjes gesneden komkommer
250 gram  kalamata olijven
2 paprika's  , klein gesneden
200 gram  verkruimelde feta

vinaigrette:
80 ml rode wijn azijn
2 theelepels limoensap
1 1/2 theelepels fijngesneden knoflook
1 theelepel suiker
2 theelepels gedroogde oregano
125 ml extra vierge olijfolie


1. Voor de pasta salade: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, en kook de pasta volgens instructies van het pak al dente. Laat het op een vergiet uitlekken en spoel af met koud water. Laat verder afkoelen.

2.  Voor de dressing: Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de dressing, samen met wat zout en peper naar smaak. Doe de afgekoelde pasta samen met de ui, tomaat, komkommer, olijven, groene paprika en feta kaas in een salade kom, giet de dressing erover en meng alles goed door. Zet de kom in de koelkast en serveer gekoeld.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten