zondag 13 juli 2014



Gevulde zoete aardappel met geitenkaas, honing en geroosterde druiven

Voor 4 personen

4 zoete aardappelen
2 handen rode druiven zonder pit
1 theelepel olijfolie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
120 gram geitenkaas
2 eetlepels honing + extra om mee te besprenkelen
Een mespunt nootmuskaat
Een mespunt kaneel
Verwarm de oven voor op 175 C.
Prik met een vork in de aardappelen, en pak ze stevig in aluminiumfolie.
Bak 45-60 minuten of tot ze zacht zijn. Pak ze uit en snijd ze in het
midden in met een mes. Laat ze afkoelen tot handelbaar zijn.

Verhoog de temperatuur naar 230 C. Leg de druiven op een met bakpapier
beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en peper en zout.
Schud ze om. Rooster de druiven 20-25 minuten, of zolang tot ze zacht
worden of knappen. Neem ze uit te oven en laat afkoelen.
Wanneer de aardappels afgekoeld zijn, schep met een lepel het
aarsappelvlees uit de schil. Probeer de aardappel schil heel te houden.
Pureer  het aarsappelvlees met 90 gram geitenkaas, kaneel, nootmuskaat,
zout, peper en honing. Schep de puree terug in de schil. Hierna kun je
ze opwarmen in de oven en garneer ze met de rest van de geitenkaas,
druiven en honing.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten