zaterdag 19 juli 2014



1 klontje boter
2 sneetjes witbrood
1/2 rijpe avocado
1/2 limoen, plus wat extra partjes om erbij te serveren.
1 handje  sla of waterkers
1 groot ei
wat plakjes gerookte zalm


1. Verwarm de koekenpan op medium hoogvuur. Besmeer beide kanten van elke snede brood, snij een hart of corcle uit het middelste deel van 1 snee brood, gebruik een mes of deegsteker. Doe beide snede brood plus het deel wat eruit is gesneden of gestoken in de pan en bak het in ca 2 minuten goudbruin. Terwijl het brood bakt, schild en snijd u de avocado in plakken, besprenkel met limoensap. Doe de sla of waterkers ook mengen met wat limoensap.

2. Draai het brood om, tik het ei in het ontstane gat. Na 1-2 minuten zou het brood goudbruin moeten zijn, haal het uitgesnede of gestoken deel uit de pan en eet het op :-). Dek de pan af met aluminiumfolie of de deksel en gaar het ei naar smaak verder.

3. Bedek het sneetje brood zonder gat met de avocado, gerookte zalm en waterkers, bestrooi met wat peper. Dek af met de egg-in-the-hole snee brood. Serveer met evt wat extra limoen 


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten