woensdag 23 juli 2014



La petite historie de la sauce worcestershire - Het verhaal van worcestershiresaus.

Toen Lord Sandys, een Britse diplomaat die op een missie was, werd teruggeroepen in 1843. Vroeg hij bij thuiskomst aan Il sipplia (zijn kok) het recept te leveren voor een saus van zijn eigen landgoed Worcester, hij vroeg het zorgvuldig te bereiden volgens de instructies 
van het Indiaanse opperhoofd. En in grote hoeveelheden, want hij vond het geweldig!
Het resultaat was verschrikkelijk, vergeten op de bodem vat in een kelder.
drie jaar later, hebben ze het herontdekt en proefde de inhoud ervan. De saus was verachtelijk metamorfose ondergaan in heerlijke smaakmaker, die we nu kennen als Worchestersaus

16 kippenvleugels
2 eetlepels worcestershire saus
6 eetlepels sojasaus
1 eetlepel (volle) honing
8 muntblaadjes
eventueel sesamzaadjes ter garnering
1 eetlepel zonnebloemolie
Peper, versgemalen

1.  Meng in een kom de worcestshire saus met de soja, honing en olie en peper naar smaak. Doe de kippenvleugels in er in en laat 30 minuten marineren.

2. Verwarm de oven voor op 180C . Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop de gemarineerde kippenvleugels, en bak deze gedurende 20-30 minuten. Draai ze ondertussen telkens om zodat ze goed stroperig blijven. Bestrooi de vleugels met  de gehakte munt, en eventueel besprenkelen met sesamzaad.

Bron: Saveurs.fr nr. 195


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten