zaterdag 14 juni 2014



--------------------------------------------------------------------------------



1 theelepel gemalen komijn,
1/2 theelepel gedroogde chilivlokken,
1 eetlepel tijmblaadjes,
1 eetlepel citroenschil, in heel fijne reepjes, zonder wit,
1 eetlepel olijfolie,
4 kipfilets van 200 gram, bijgesneden of kippendijen,
Tzatziki salade:
140 gram  dikke volle yoghurt,
2 eetlepels citroensap,
Zeezout,
4 komkommers: in lengteplakken met een dunschiller,
2 handjes muntblaadjes,
1 handje  dille, fijngehakt

1. Verwarm de oven voor op 200C. Meng in een grote kom komijn, tijm, chilivlokken, citroenschil en olie. Voeg de kip toe en schep goed om zodat de kip rondom bedekt is. Zet de kip in een met bakpapier beklede  ovenschaal 15 minuten in de oven, of totdat hij gaar is.

2. Maak intussen de de salade. Meng de yoghurt, citroensap en zout in een kom. Verdeel de komkommer, munt en dille over de borden en lepel de dressing erover. Snijd de kip in plakken en dien op met de salade.

3. Serveer met plat brood. 

Bron: Donna Hay

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten