dinsdag 3 juni 2014


500 grams kipfilets
1 eetlepel zonnebloemolie
5 bosuitjes; klein gesneden, wit en groen apart houden
2 eetlepels bloem
1 blokje kippenbouillon
2 grote wortels, in stukken gesneden
400 gram nieuwe aardappeltjes, evt gehalveerd
300 gram diepvies doperwten
1 eetlepel grove mosterd
klein bosje kruiden zoals; platte peterselie, bieslook, dille en dragon, fijngehakt


1. Bak de kip in een pan aan alle kanten aan. Voeg het wit van de bosuitjes met de bloem, het verkruimelde bouillon blokje en meng goed door. Giet er beetje voor beetje 750 ml kokend water bij. Voeg de aardappels en worteltjes toe, breng aan de kook, leg de deksel op de pan en laat ca 15-20 minuten zachtjes stoven

2. Haal de deksel van de pan en stoof nog ca 15 minuten, voeg de doperwtjes toe en stoof nog 5 minuten. Roor voor het serveren de mosterd erdoor, het groen van de bosuitjes, breng op smaak met zout en peper er serveer direct met de kruiden 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten