dinsdag 6 mei 2014



Dit is wat wij nou fastfood noemen - een flinke schaal vol met heerlijke chineese smaken. Het is snel klaar, en smaakt beter als de afhaal chinees. Gebruik drumsticks ipv kipfilet, naar smaak.


8 kipfilets
300-400 gram kleine worteltjes
2 uien, in partjes gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie
50 gram  geroosterde cashewnoten
1 klein handje korianderblaadjes
rijst om erbij te serveren
Voor de glazuur:
100 gram  heldere honing
3 eetlepels hete chilisaus
rasp van 1 limoen
4 eetlepels limoensap
rasp van 1/2 sinaasappel
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 stuks stemgember, fijngehakt
1 eetlepel gembersiroop



1. Verwarm de oven voor to 180C. Meng de kipfilets, worteltjes, uien en olie in een ovenvasteschaal, met wat zout en peper. Rooster ca 30 minuten.

2. Ondertussen: meng alle ingredienten voor de glazuur. Besprenkel de kip en groenten met het glazuurmengsel en laat nog ca 15 minuten roosteren.

3. Bestrooi met de cashewnoten, en meng goed door, laat evt nog 10-15 roosteren of tot de kip gaar en goudbruin is geworden. Bestrooi met korianderblaadjes en serveer met witte rijst.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten