donderdag 29 mei 2014




65 grams couscous,
160 ml kippenbouillon,
300 gram  lamsgehakt,
1 eetlepel honing,
1 theelepel fijngeraspte citroenschil,
1 theelepel fijngehakte rozemarijnnaalden,
zeezout
grofgemalen zwarte peper,
80 gram feta, grofgesneden,
flatbread , (bijv. zachte Mexicaanse tortilla of Italiaanse piadine),


Doe de couscous met de warme bouillon in een grote kom, dek af met plasticfolie en laat staan tot de bouillon is opgenomen.  Meng couscous, gehakt, honing, citroenrasp, rozemarijn, zout en peper grondig.  Roer de feta erdoor. Vorm hamburgertjes van het mengsel door het in ondiepe pasteivormpjes van ongeveer 80 ml te drukken. Verwarm een antiaanbakpan op matig vuur. Bak de hamburgers 4-5 minuten aan iedere kant, tot ze gaar zijn.  Leg een flatbread op ieder bord, besmeer met hummus en beleg met spinazie, munt, tomaat en hamburgers. 

Bron: Donna Hay

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten