maandag 12 mei 2014



400 gram  speklappen, in stukjes gesneden
5 bosuien, in stukjes van 1.5 cm gesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 stukje stukje verse gember, geschild en dun gesneden
2 eetlepels olie
10 gedroogde pepertjes (of naar smaak)
1 theelepel Sichuan peperkorrels
3 eetlepels ongezouten pinda's of cashewnoten
Marinade:
2 theelepels lichte sojasaus
1 theelepel Shaoxing rijstwijn
1.5 theelepels maizena
1 eetlepel water
Saus;
3 theelepels suiker
3/4 theelepel maizena
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel lichte sojasaus
3 theelepels Chinkiang azijn
1 theelepel sesamolie
3 eetlepels kippenbouillon of water



1. Meng alle ingredienten samen voor de marinade, voeg het spek toe en laat tenminste 30 minuten marineren.

2. Doe de ingredienten voor de saus in een aparte kom, en meng deze.

3. Verhit de olie in een wok op hoog vuur, voeg de pepertjes en Sichuan peperkorrels toe en bak tot ze krokant zijn, voeg het vlees toe en roerbak tot het vlees goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en bosuitjes toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de saus toe, breng aan de kook. Voeg de pinda's of cashewnoten toe meng nog even goed door.

4. De Gong bao kan nu geserveerd worden, met witte rijst. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten