dinsdag 13 mei 2014



Geroosterde paprika & walnoot Hummus met groente dippers

Voor 2 personen
400 gram kikkererwten; uitgelekt,
1 knoflook teen
1 grote geroosterde paprika uit pot (niet in olie) ongeveer 100 gram
1 eetlepel tahini,
Sap van een 1/2 citroen,
4 walnoot helften: gehakt,
2 courgettes; gesneden in staafjes
2 wortels: gesneden in staafjes,
2 celery stengels in staafjes
Doe de kikkererwten, knoflook, tahini, en citroensap in een kom.
Meng met een hand blender, en meng tot dikke puree.
Roer de walnoot erdoor, en verdeel het mengsel over glazen potjes,
en serveer met de groente stengels.

Kan 2 dagen bewaard worden in de koelkast,
hoewel je de groente het beste vlak voor gebruik kunt aansnijden
voor behoud van vitaminen.

Per persoon: 296 calorieën, 14 gram eiwit, 30 gram koolhydraten, 14 gram vet, 2 gram verzadigd vet,12 gram vezels, 9 gram suiker, 0,8 gram zout


Bron: Goodfood juni 2014

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten