donderdag 15 mei 2014




2 kippenpoten
2x 1 eetlepel eetlepel olijfolie
6 wortels, in stukken gesneden
2 bietjes, geschild en in partjes gesneden

voor de saus:
1 sjalotje, fijngehakt
1 eetlepel maanzaad
1 theelepel zoet paprikapoeder
200 ml kippenbouillon
1 eetlepel heldere honing
rasp van 1 limoen
sap van 1/2 limoen
150 ml zure room
platte peterselie


1. Verwarm de oven voor op 180C. Doe de kip op een ovenschaal en besprenkel met 1 theelepel olie en bestrooi met zout en peper. Bak de kip 20 minuten.

2. Meng de groenten met de resterende 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper, verdeel rond de kip en laat nog ca. 30 minuten roosteren.

3. Maak ondertussen de saus: Verwarm 1 theelepel olie in een pan, voeg de sjalot en maanzaad toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de paprika, kippenbouillon, honing, limoen rasp en sap toe en laat zachtjes tot de helft inkoken.Voeg de zure room en wat peper en zout toe. Voeg de zureroom toe en laat nog ca. 2 minuten zachtjes stoven, bestrooi met wat peterselie en houd warm tot de kip gaar is.Haal de kip en groenten uit de oven, bestrooi met wat peterselie en serveer met de saus.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten