donderdag 8 mei 2014






6-10 rauwe rode bietjes
150 gram  Puy linzen, gekookt
8 bosuitjes, schuin gesneden
1 appel, klein gesneden; en besprenkeld met limoensap
1 kleine radicchio, blaadjes in hapklare stukken gescheurd
1 gerookte makreel, vel en graten verwijderd en klein gemaakt
Voor de mierikswortel:
rasp en sap van 1 limoen
150 ml zureroom
2 eetlepels mierikswortel, of naar smaak


1. Verwarm de oven voor op 180C. Verdeel de ongeschilde bietjes op een roosterschaal en rooster ze in ca 35-50 minuten, afhankelijk van de grote gaar. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

2. Gebruik een scherpmes om de bietjes te schillen/pellen, snij ze dan in partjes. Meng de dressing in een kleine kom. Doe de linzen, bosuitjes, appel, radicchio en makreel in een grote schaal, voeg de helft van de dressing toe en meng, verdeel de bietjes erbij. Serveer met de resterende dressing er apart bij.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten