dinsdag 6 mei 2014





4 varkenskarbonade, a ca 200 gram
600 gram  doperwten, vers
30 gram boter
500 gram  champignons, in vieren gesneden
1 scheutje droge witte wijn
200 gram  creme fraiche
4 eetlepels grove mosterd
zout en peper, uit de molen

Directions:

1. Dop de erwten en blancheer ze kort in gezouten, kokend water. Spoel koud af en laat uitlekken.

2. Verwarm de oven voor op 70C. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Bak ze in boter, afhankelijk van de dikte, circa 8 minuten aan elke kant. Neem het vlees uit de pan en laat het rusten in de oven.

3. Bak vervolgens in dezelfde pan, de champignons. Voeg indien nodig nog wat boter toe. Voeg, als al het vocht uit de champignons is verdampt, de doperwten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de champignons en de doperwten uit de pan en hou ze warm in de oven.

4. Zet de pan terug op het vuur en blus af met witte wijn. Schraap met een houtenlepel het aanbaksel van de bodem. Voeg de creme fraiche toe en breng al roerend aan de kook. Doe na ca 3 minuten de mosterd erbij en breng  op smaak met zout en peper.

5. Leg het vlees, de champignons en de doperwten terug in de pan met saus en serveer direct.



Recipe By: Alain Caron - Tour d'Alain

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten