dinsdag 6 mei 2014




1 dubbele kipfilet, in hap klare stukjes gesneden
1/2 cup ongezouten cashew noten
1 kleine groene paprika, ontzaad en in hapklare stukjes gesneden
5 plakjes gemberwortel
1/4 ui, in stukjes gesneden
Marinade:
1 theelepel maizena
1/2 theelepel Shaoxing rijstwijn
Saus:
1/2 eetlepel oestersaus
3/4 theelepel lichte sojasaus
3 eetlepels water
1 snufje witte peper
1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel Shaoxing rijstwijn
1/8 theelepel sesamolie
zout naar smaak


1. Marineer de kip stukjes met alle marinade ingredienten, en laat ca 15 minuten marineren.

2. Meng de ingredienten voor de saus goed samen en hou apart

3. Verhit een wok met 1 eetlepel olie en roerbak de kip to hij wit begint te worden, haal uit de pan en zet apart

4. Voeg nog een eetlepel olie toe aan de wok en voeg de gember, paprika en ui toe en roerbak enkele minuten tot de paprika begint te geuren, voeg dan de kip weer toe. Voeg de saus toe en blijf regelmatig omscheppen tot de kip helemaal bedekt is met de saus. Voeg zout toe naar smaak.Voeg de cashewnoten toe, en meng goed door. Serveer met witte rijst.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten